Autosport Magazine

Autosport Magazine Meer dan alleen formule 1

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.dakarmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/09/MK20150105-0299-672x372.jpg
There was a problem loading image http://www.dakarmagazine.nl/wp-content/uploads/2015/09/MK20150105-0299-672x372.jpg
Tim Coronel, Le Dakar 2015

De Dakar Rally van 2016 belooft ook dit jaar weer een slijtageslag te worden. Onder de deelnemers de broers Tim en Tom Coronel die op het moment hun buggy aan het opbouwen zijn. ”We zijn al maanden bezig en naderen nu het eindstadium met onze kindjes”, aldus Tim Coronel die veel vertrouwen heeft in de verbeterde buggy’s van dit jaar.

De Dakar Rally wordt dit jaar wederom verreden in Argentinië en Bolivia. Door diverse weeromstandigheden en wijzigingen in het parcours rijden de deelnemers wat minder dan gebruikelijk door het zand. ”Dit jaar helaas wat minder zand inderdaad en duinen. Feit blijft wel dat het een enorm zware wedstrijd wordt. Door de hoogteverschillen is het op het ene moment -7 graden en het andere moment +40 graden. Alle elementen moet je trotseren en dat maakt het juist zo prachtig. De Dakar Rally is onbetaalbaar”, zegt Tim Coronel.

Buggy
Ook dit jaar rijden de broers weer in een doorontwikkelde versie van hun zelfgebouwde buggy met Suzuki Hayabusa aandrijving. Ieder jaar maken ze de auto beter en daardoor makkelijker op de limiet te rijden. ”Dit jaar hebben we veel onderdelen vervangen door titanium. We hopen dat de auto dan uiteindelijk 20 kilo lichter zal zijn”, aldus Tim Coronel die deze Dakar zijn 100ste etappe gaat rijden. ”Ik heb eigenlijk nog geen idee of het nu de eerste of de tweede etappe zal zijn. Of ik een speldje krijg? Nee ik denk dat de organisatie mij een schouderklopje geeft.”

De komende weken wordt nog hard gewerkt de buggy’s klaar te krijgen voor de rally die start in Buenos Aires op 3 januari. Op 8 november wordt er in Valkenswaard een proloog gereden om al het materiaal te testen. RTV NH zal ook van deze dag uitgebreid verslag doen.

Tekst: RTV NH
Foto: Dakar Press Team

Le Dakar 2016tim coronel

Read more http://www.dakarmagazine.nl/news/coronel-heeft-dakar-buggy-bijna-af/