In Nederland zijn er ruim 1,5 miljoen mensen met een schrijfambitie. Dit onderzocht bureau Veldkamp in 2011. Door de komst van de eerste online Creative Writing Academy, kan nu iedereen, waar hij of zij ook woont of verblijft, les krijgen en een betere schrijver worden onder begeleiding van succesvolle Nederlandse schrijvers, als Manon Uphoff, Marcel Möring en vele anderen. Je hoeft alleen maar online te zijn.


Vorige week ging de eerste online Creative Writing Academy in Nederland van start. EDITIO. Door deze online academie kan nu iedere (aspirant) schrijver, waar hij of zij ook woont of verblijft, schrijfonderwijs volgen

De lesmethode is gebaseerd op het cursusmateriaal van de University of Oxford. Gestructureerde opdrachten leren je bijna spelenderwijs de technieken van het schrijven hanteren. Want, schrijven is een ambacht en kun je leren. Nederlandse schrijvers als Hermine Landvreugd, Sanneke van Hassel, Esther Gerritsen, Maartje Wortel, Cathelijn Schilder en ook gelauwerde kinderboekenschrijvers als Benny Lindelauf en Mirjam Oldenhave of dichters als Ester Naomi Perquin en Kira Wuck hebben allemaal schrijfonderwijs gevolgd.

Maar ook wanneer je al een manuscript helemaal of half in de lade hebt liggen, kun je een onafhankelijk online leesrapport aanvragen bij een van de redacteuren, voordat je naar een uitgever stapt en ergens op de grote stapel terecht komt.

"We willen een laagdrempelig schrijfhuis zijn voor iedereen die met schrijven bezig is en zichzelf wil verbeteren. Aldus Marlies Bonnike, een van de initiatiefnemers van EDITIO. Schrijven is voor de meesten een eenzame bezigheid. Wij willen al die schrijvers een platform bieden, hetzij door cursussen, hetzij door begeleiding. We willen ook een sociale plek creëren waar schrijvers onder elkaar kunnen praten over hun werk.

http://www.editio.nl/